Om oss

Vi står foran en digitalisering og automatisering av regnskapsbransjen, og Bilagos AS er et norsk selskap som har ambisjoner om å revolusjonere bransjen med ny, avansert teknologi.

Bilagos står bak utviklingen av en robot med kunstig intelligens som skal automatisere bilag- og fakturahåndtering for bedrifter, regnskapsbyråer og offentlige virksomheter. Roboten SEMINE er utviklet med unike, selvlærende algoritmer for utføring av prosesser for bilags- og fakturahåndtering. SEMINE integreres i kundens eksisterende regnskapssystem, slik at man ivaretar både tidligere investering og regnskapshistorikk. Verdensledende interaksjonsdesignere og ledende teknologer og forskningsmiljøer innenfor AI sørger for gode brukeropplevelser, og sammen bidrar de til at SEMINE tenker som et menneske, bare mye raskere og mer strukturert.

Selskapet består av et erfarent team, engasjerte eiere og strategiske partnere med en felles ambisjon om å revolusjonere regnskapsbransjen. Vi er i dag 35 ansatte og har hovedkontor i Kristiansand, salgskontor i Oslo og et datterselskap i Kerala, India.

Gründere og hovedeierne i Bilagos

Robert Kristiansen
Robert KristiansenCTO
Robert Kristiansen er grunnlegger og CTO i selskapet. Han er en seriegründer med over 16 års erfaring fra IT-bransjen. Robert er én av de mest anerkjente i Norge innenfor software-utvikling, og har jobbet som coach for flere utviklingsmiljøer, inkl. Kongsberg Gruppen. Han har bygget opp flere software-plattformer og utviklingsmiljøer i Norge og i India. Han har også erfaring som teknisk prosjektleder/principal Agile Development fra Kongsbergs plattformprosjekter mot BP, Statoil og Baker Huges.
Jan Høgetveit
Jan HøgetveitSalgsdirektør
Jan Høgetveit er CEO i selskapet. Han har de siste 20 årene startet opp, ledet og utviklet flere selskaper. Han er én av gründerne bak Gyro, som ble Scandinavias største selskapet innen sitt fagfelt på kun 8 år. Jan er opprinnelig utdannet programmerer og systemerer, men har arbeidet hele karrieren med salg, salgsledelse og ledelse.
Thore Berthelsen
Thore BerthelsenEier
Thore Berthelsen er eier av Paradox Invest AS, Gründer og CEO for Phonero. Thore har vært en sentral person i utviklingen av det norske telecom-markedet, og bidratt til å utvikle selskaper innenfor telecom med stor suksess.
Kistefos er et privat investeringsselskap som eies av Christen Sveaas. Verdiskaping oppnås gjennom aktivt engasjement gjennom styrets representasjon for å utvikle selskapene der Kistefos har betydelig eierinteresser.
“For over a quarter century Kistefos has worked to identify, invest in and enhance the value of great companies.”

Bilagos leder forskningen innen robotikk, maskinlæring og kunstig intelligens for regnskapsbransjen

Vi gjennomfører en Nærings-Ph.d. i samarbeid med forskningsteamet i CAIR/UIA, hvor én av våre ansatte med Mastergrad i AI tar en doktorgrad innenfor kunstig intelligens, spesifikt rettet mot regnskapsfaget. Forskningsprosjektet har som mål å videreutvikle metoder og algoritmer for å automatisere og forbedre flere aspekter innen finanssektoren og regnskapsbransjen.

Forskningen vil basere seg på en type kunstig intelligens-algoritme som har fått mye oppmerksomhet de siste årene, Deep Learning. Prosjektet vil videreutvikle varianter av Deep Learning, spesielt med tanke på økt innsikt og dyp forståelse av regnskapsdata. Sentralt i prosjektet er utvikling og anvendelse av algoritmer for klassifiseringsproblemer, slik som å forstå trender i regnskapsdataene og forutsi problemer samt varsle om neste beste handling.

Algoritmene er basert på store mengder data, slik skal regnskapsroboten forstå når en bedrift vil komme til å få et inntektstap, og den vil foreslå handlinger som forbedrer og eventuelt unngår situasjonen. Videre utvikles metoder for å identifisere og forutsi avvik og trender i enorme datamengder, hvor konvensjonelle metoder ikke strekker til. Forskningen vil resultere i et system med automatisk dyp forståelse for fagfeltet, og som kan tilby en mer intelligent, dialogbasert form for kundestøtte.

Vi mener at Bilagos fremstår som et selskap som har evnen til løse oppgaven. Herunder levere den aktuelle programvaren. Bilagos har i stor grad klart å se våre utfordringer og derigjennom forstått våre behov og en løsning på dette.

Kai Gulbrandsen
CEO - Princess Gruppen AS
https://www.amestoaccounthouse.no/

Vi har valgt å gå sammen med Bilagos fordi det er en tung seriøs aktør med lang erfaring fra tidligere innovasjons- og suksessprosjekter, de har spesialistkompetanse og et apparatet rundt som vi tror på. I tillegg har de et genuint ønske om å lykkes med å revolusjonere regnskapsbransjen. Som ett av Nordens ledende regnskapsbyrået har vi spesialist-kompetanse på vårt området, og ved å jobbe sammen har vi en unik posisjon til å utvikle et produkt som kombinerer teknologi kompetanse og kundebehov.

Siri M. Nilssen
CEO - Amesto AccountHouse AS

Vi har troen på at teamet i Bilagos løser oppgaven,
og for oss var det et gunstig tidspunkt på et
dagsaktuelt tema.

Mats Tveit
Økonomi - og administrasjonsdirektør
Selvaag Bolig ASA

Er du interessert i mer informasjon om SEMINE som bruker, forsker eller partner?

Fyll inn kontaktdetaljene dine i skjemaet til høyre, så kommer vi tilbake til deg så snart vi har anledning.

Vi ser frem til å høre fra deg!