Om oss

Vi står foran en digitalisering og automatisering av regnskapsbransjen, og Bilagos AS er et norsk selskap som har ambisjoner om å revolusjonere bransjen med ny, avansert teknologi.

Bilagos står bak utviklingen av en robot med kunstig intelligens som skal automatisere bilag- og fakturahåndtering for bedrifter, regnskapsbyråer og offentlige virksomheter. Roboten SEMINE er utviklet med unike, selvlærende algoritmer for utføring av prosesser for bilags- og fakturahåndtering. SEMINE integreres i kundens eksisterende regnskapssystem, slik at man ivaretar både tidligere investering og regnskapshistorikk. Verdensledende interaksjonsdesignere og ledende teknologer og forskningsmiljøer innenfor AI sørger for gode brukeropplevelser, og sammen bidrar de til at SEMINE tenker som et menneske, bare mye raskere og mer strukturert.

Selskapet består av et erfarent team, engasjerte eiere og strategiske partnere med en felles ambisjon om å revolusjonere regnskapsbransjen. Vi er i dag 20 ansatte og har hovedkontor i Kristiansand, salgskontor i Oslo og et datterselskap i Kerala, India.

Gründere og hovedeierne i Bilagos

Robert Kristiansen er grunnlegger og CTO. Robert er seriegründer med over 18 års erfaring fra IT-bransjen. Robert er én av de mest anerkjente i Norge innenfor software-utvikling, og jobber i dag som coach for flere anerkjente utviklingsmiljøer. Han er blant annet kjent for å ha etablert et betydelig utviklingsmiljø innenfor visualisering av data for drilling. Selskapet med mer enn 130 ansatte ble solgt til Kongsberg Gruppen i 2012. Han har bygget opp flere software-plattformer og utviklingsmiljøer og har en rekke nasjonale og internasjonale selskaper i sin portefølje. LinkedIn

Jan Høgetveit er CEO i selskapet. Han har de siste 20 årene startet opp, ledet og utviklet flere selskaper. Han er én av gründerne bak Gyro, som ble Skandinavias største selskapet innen sitt fagfelt på kun 8 år. Jan er opprinnelig utdannet programmerer og systemerer, men har arbeidet hele karrieren med salg, salgsledelse og ledelse. LinkedIn

Thore Berthelsen er eier av Paradox AS, Gründer og CEO for Phonero. Thore har vært en sentral person i utviklingen av det norske telecom-markedet, og bidratt til å utvikle selskaper innenfor telecom med stor suksess. LinkedIn

Bilagos leder forskningen innen robotikk, maskinlæring og kunstig intelligens for regnskapsbransjen

Vi gjennomfører en Nærings-Ph.d. i samarbeid med forskningsteamet i CAIR/UIA, hvor én av våre ansatte med Mastergrad i AI tar en doktorgrad innenfor kunstig intelligens, spesifikt rettet mot regnskapsfaget. Forskningsprosjektet har som mål å videreutvikle metoder og algoritmer for å automatisere og forbedre flere aspekter innen finanssektoren og regnskapsbransjen.

Forskningen vil basere seg på en type kunstig intelligens-algoritme som har fått mye oppmerksomhet de siste årene, Deep Learning. Prosjektet vil videreutvikle varianter av Deep Learning, spesielt med tanke på økt innsikt og dyp forståelse av regnskapsdata. Sentralt i prosjektet er utvikling og anvendelse av algoritmer for klassifiseringsproblemer, slik som å forstå trender i regnskapsdataene og forutsi problemer samt varsle om neste beste handling.

Algoritmene er basert på store mengder data, slik skal regnskapsroboten forstå når en bedrift vil komme til å få et inntektstap, og den vil foreslå handlinger som forbedrer og eventuelt unngår situasjonen. Videre utvikles metoder for å identifisere og forutsi avvik og trender i enorme datamengder, hvor konvensjonelle metoder ikke strekker til. Forskningen vil resultere i et system med automatisk dyp forståelse for fagfeltet, og som kan tilby en mer intelligent, dialogbasert form for kundestøtte.

Vi mener at Bilagos fremstår som et selskap som har evnen til løse oppgaven. Herunder levere den aktuelle programvaren. Bilagos har i stor grad klart å se våre utfordringer og derigjennom forstått våre behov og en løsning på dette.

Kai Gulbrandsen
CEO - Princess Gruppen AS

Vi har troen på at teamet i Bilagos løser oppgaven,
og for oss var det et gunstig tidspunkt på et
dagsaktuelt tema.

Mats Tveit
Økonomi - og administrasjonsdirektør
Selvaag Bolig ASA

Er du interessert i mer informasjon om SEMINE som bruker, forsker eller partner?

Fyll inn kontaktdetaljene dine i skjemaet til høyre, så kommer vi tilbake til deg så snart vi har anledning.

Vi ser frem til å høre fra deg!